Opknapbeurt Beukendreef

De laatste stand van zaken

De opknapbeurt van de Beukendreef zal in 2017 klaar zijn. Dat belooft het college in haar antwoord op onze open brief van november vorig jaar. Daarin schrijft ze ook ze de bewoners van de Beukendreef uitnodigt voor een overleg in de tweede helft van 2015. Daar worden ook andere belanghebbenden, zoals het B-team, voor uitgenodigd.

Wij hebben het college geadviseerd om social media te gebruiken, bijvoorbeeld een aparte Facebook pagina, om daarop alle vorderingen te melden en direct de reacties van de bewoners te kunnen zien. We zijn benieuwd of ze dat ook gaan doen. Het college moet nog antwoord geven op ons advies om tijdelijk te stoppen met de verkoop van de voortuinen: dat lijkt ons, nu we de Beukendreef opnieuw in gaan richten, niet zo handig.

Heeft u vragen of opmerkingen over de Beukendreef?
Neem dan contact op met Jean Coumans.

Stuur een bericht

Standpunt van PrO

PrO dacht dat het allemaal wel sneller zou kunnen. En dat dachten de bewoners ook die we eind november bij onze deur-aan-deur bezoeken gesproken hebben. Maar het college, en namens hen de ambtenaar, geeft aan dat het belangrijk is om het in een keer goed te doen. Dus niet alleen de bestrating en de bomen, maar ook het riool en de kabels en leidingen van andere partijen. Werk met werk maken noemen ze dat, waardoor de straat maar een keer open hoeft.

Dat vinden we een goed uitgangsprincipe, want het voorkomt verspilling. Alleen vraagt het overleg met alle betrokken partijen veel tijd. Daarom kunnen ze de planning niet nog verder naar voren schuiven. Toch zijn we blij dat het college eindelijk de noodzaak van een opknapbeurt ziet en dat er wat gaat gebeuren. Volgens sommige bewoners zitten ze er al meer dan 20 jaar op te wachten!