bijOp dinsdag 11 juni 2013 is er in de Reuselhoeve ( voorheen de kanoboerderij) in Moergestel een PrO plein over de bedreiging die sommige bestrijdingsmiddelen zeer waarschijnlijk zijn voor de bijenvolken in onze natuur. De bijeenkomst begint om 20.00 uur .

Aanleiding is het tijdelijk verbod dat de Europese Commissie op 29 april 2013 heeft opgelegd voor het gebruik van de bestrijdingsmiddelen  met als werkzame bestanddelen imidacloprod, thiametoxam en  clothianidin. Dit omdat er een sterke verdenking is dat deze middelen bijdragen aan de bijensterfte. En die sterfte zorgt weer voor een ernstige verstoring van het natuurlijk evenwicht.

Voor de pauze zullen boswachter Frans Kapteijns ,imker Kees Rijnen en Hans Pijnakker o.a. aan de hand van een film uitleggen hoe dat allemaal komt en wat de gevolgen zijn. Daarna kunnen aan een forum allerlei vragen gesteld worden over de inleidingen. Verder kunnen we samen praten over wat we er aan kunnen doen in onze gemeente. PrO heeft in ieder geval  hierover al schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W .

Vanuit de bijenhoudersvereniging St. Ambrosius is informatie over het houden van bijen beschikbaar. U bent allemaal van harte welkom.

Wil je nu al iets doen? Teken de petitie op reddebijen.nl!