PrO Oisterwijk pleit voor meer ruimte voor horeca ondernemers tijdens de 1,5-meter samenleving. Tijdens de raadsvergadering van aanstaande maandag 18 mei zullen wij een motie indienen om dit te realiseren. In deze motie is onder andere het afsluiten van de Lind en verruiming van terrasruimte op andere plekken in de gemeente Oisterwijk opgenomen. Daarbij vragen zij ook expliciet om de kosten hiervoor niet te verhogen.

De Coronacrisis heeft een grote impact op veel lokale ondernemers vanwege de strenge maar noodzakelijke maatregelen. Aangezien de terrassen waarschijnlijk vanaf 1 juni weer open mogen zullen er creatieve oplossingen voor de beperkte mogelijkheden gevonden moeten worden. Horeca ondernemers aan de Lind kwamen al eerder met het initiatief om de Lind gedeeltelijk af te sluiten. In navolging daarvan pleit politieke partij PrO Oisterwijk nu ook om de openbare wegen waar horeca ondernemingen aan grenzen zoveel mogelijk af te sluiten of in ieder geval mee te denken in oplossingen.

“Alle ondernemers hebben er zin in om weer open te mogen, het bruisende centrum van Oisterwijk heeft al lang genoeg leeg gestaan” zegt Bas van Straalen, initiatiefnemer vanuit de horeca ondernemers aan de Lind. “Wij hebben gesproken met de winkeliers aan de Lind en waren ook positief over het plan, we hebben alleen nog maar steun gehad,” aldus van Straalen.

PrO wil van het gehele centrum van Oisterwijk en Moergestel weer een feestje maken, maar wel op afstand. “Door meer ruimte te bieden aan voetgangers en fietsers maken we onze mooie gemeente weer levendig én helpen we de ondernemers. Dit is een win-win situatie” zegt Myrte Hesselberth, gemeenteraadslid voor PrO Oisterwijk. De motie zal maandag 18 mei besproken en in stemming gebracht worden in de gemeenteraad.