Ook voor dit jaar hebben weer meer Nederlandse gemeenten de hondenbelasting afgeschaft, dertig maar liefst. In 201 van de 355 gemeenten in Nederland betalen inwoners nog wel belasting voor hun trouwe viervoeters. Dat bleek deze week uit onderzoek van COELO. Ook in Oisterwijk is afschaffing dichtbij.

In Oisterwijk is PrO bezig om de hondenbelasting af te schaffen. Deze oneerlijke belasting, die niet eens een doelbelasting is, past volgens PrO niet meer in deze tijd. Al sinds het begin van de periode doet raadslid Myrte Hesselberth er alles aan om de hondenbelasting af te schaffen, helaas zijn de moties al twee keer verworpen.

Tijdens de commissievergadering van 21 maart spraken we wederom over de hondenbelasting. Uit deze discussie bleek dat er bij de andere partijen eindelijk een verschuiving plaats vindt. Alle partijen zijn bereid de hondenbelasting af te schaffen, we moeten alleen nog een dekking zien te vinden voor de de opbrengsten die we zo mislopen.

PrO gaat binnenkort in gesprek met de ambtelijke organisatie om te kijken waar de mogelijkheden liggen om in deze gemiste opbrengsten te voorzien. We hopen dit jaar nog de hondenbelasting af te schaffen zodat in 2020 nog maar maximaal 200 van die 355 gemeenten hondenbelasting heffen.