Eindelijk is het zover. Oisterwijk krijgt sociaal raadslieden. Burgers die voor hulp bij hun financiën liever niet naar een buurman, kennis of de KBO gaan en de drempel richting het gemeentekantoor ook te hoog vinden, kunnen gratis terecht bij een onafhankelijk sociaal raadsvrouw of -man. Een lang gekoesterde wens van PrO is in vervulling gegaan.

De gemeente is een pilot met sociaal raadslieden gestart. Deze zullen er vooral zijn voor mensen jonger dan 65 jaar die moeite hebben met alle regelingen/toeslagen/instanties en daarbij graag geholpen willen worden. Er wordt gewerkt met vrijwilligers. Inmiddels is bekend dat 8 vrijwilligers meedoen. Zij hebben allemaal ervaring met administratief werk en begeleiding van mensen die moeite hebben met allerlei financiële en administratieve zaken. De vrijwilligers worden op kosten van de gemeente opgeleid en zij worden begeleid door Contour/De Twern.

We zullen nog aan de gemeente vragen waar burgers met hun vragen terecht kunnen. Dat leest u binnenkort op deze site. PrO hoopt dat het sociaal raadsliedenwerk een groot succes wordt in Oisterwijk!