PRO wil goedkope woningen bij De Leye

PRO wil goedkope woningen bij De Leye

Donderdag 17 september tijdens het raadsplein bespreekt de gemeenteraad de herontwikkeling van De Leye. Het is een prachtig plan wat er nu ligt, met 55 dure en middeldure woningen en 25 goedkope woningen. Maar is dat wel wat Oisterwijk nodig heeft? Volgens PRO heeft Oisterwijk genoeg dure en middeldure woningen. Iedereen wil al jaren meer goedkope woningen, nu hebben we de kans. PRO wil daarom bij De Leye 100% goedkope woningen, waarvan minimaal 50% sociale huur. Anders dan bij veel andere plekken heeft de gemeente bij de locatie De Leye alle invloed; de grond is namelijk van de gemeente. Daarom moeten wij er hier voor kiezen om maximaal in te zetten op goedkope woningen.

PRO realiseert zich dat daardoor de Leye veel minder of misschien wel niets kan bijdragen aan de financiële reserves van de gemeente. Maar één keer een financiële injectie weegt voor ons niet op tegen het bouwen van woningen zodat Oisterwijkers ook in de toekomst in Oisterwijk kunnen blijven wonen. We moeten deze kans grijpen om eindelijk woningen te realiseren voor starters en goede woningen voor ouderen.

In het plan is ook in een uitbreiding van de Vloet voorzien. De komende jaren zal er door de vergrijzing veel meer behoefte zijn aan deze zorg. Uitbreiding vinden wij dan ook een logisch en prima plan. Het is een ruim opgezet plan met veel groen, maar wij willen wel graag een brede strook groen langs de stroom behouden. Deze ecologische corridor is belangrijk voor Oisterwijk.

PRO Oisterwijk start verkiezingscampagne met fietstocht

PRO Oisterwijk start verkiezingscampagne met fietstocht

PRO, de progressieve partij van Oisterwijk, heeft dit weekend hun verkiezingscampagne afgetrapt met een fietstocht door de nieuwe gemeente. 

 De progressieven startten hun fietstocht bij de Oude Toren in Haaren vanuit waarna ze naar de Noenes fietsten. Hier vertelde Ad van Laarhoven, voorzitter van de Noenes Vereniging, over het gebied. De tocht vervolgde zich door de Kampina naar Moergestel en vervolgens door Oisterwijk naar het centrum. Op de route vertelden verschillende sprekers over thema’s die aansloten bij de kernwaarden van PRO: groen, sociaal en samen! 

 PRO kijkt terug op een leuke en gezellige ochtend met mooi weer. Ze hebben zin in het vervolg van de campagne en de samenwerking met Haaren.

Myrte Hesselberth biedt excuses aan

Verklaring Myrte Hesselberth

Wat was ik afgelopen maandagavond blij met de benoeming van PrO Oisterwijk om als lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen uit te mogen komen. En dat ben ik nog steeds maar wel met een wrange nasmaak ten gevolge van een uitspraak van mij. Een uitspraak die fout geformuleerd was en niet goed nader toegelicht werd. Een les….

Hiermee heb ik veel mensen geraakt en gekwetst. Maar dat is nooit mijn bedoeling en intentie geweest. En het was ook niet terecht om dit zo over te laten komen. Hiervoor mijn oprechte excuus en graag licht ik toe wat de achterliggende gedachte van mijn uitspraak is.

Wat ik bedoelde te zeggen was dat we al jaren te veel consumeren. We zijn te veel met welvaart bezig en te weinig met welzijn. PrO Oisterwijk vindt dat we hier iets aan moeten doen. En als vers gekozen boegbeeld van PrO Oisterwijk wil ik dit uitdragen. Samen met mijn partij wil ik de samenleving mobiliseren hier iets aan te doen. De welvaart is gedurende enkele decennia zo gegroeid, daar hebben velen voor gewerkt. Daar profiteren we ook allemaal van. 

Fijn, maar onze welvaart heeft ook negatieve effecten. Gevolgen voor ons klimaat waardoor de aarde mogelijk kapot gaat. Gevolgen voor onze gezondheid. We hebben een prestatiemaatschappij gecreëerd, waarbij geld een belangrijke rol speelt. Veel van mijn leeftijdsgenoten lijden hierdoor aan depressies, omdat ze de druk niet aan kunnen.

Het laatste waar ik op uit ben is een generatiestrijd. PrO wil juist samen met alle inwoners van Oisterwijk de verantwoordelijkheid nemen om het anders te doen. Velen hebben vóór mij al gestreden voor een betere wereld, waarvoor ik ze enorm dankbaar ben. Maar helaas kunnen we de strijd nog niet opgeven en vraagt dit voortzetting. Ik wil graag een boegbeeld zijn voor deze strijd en me hiervoor volledig voor inzetten.

Als lijsttrekker van PrO Oisterwijk wil ik er aan werken om onze mooie gemeente over te dragen aan de generaties na ons. Een Oisterwijk waarin welzijn van iedereen nog in het vaandel staat.

Ik hoop dat u mijn excuses aanvaardt. Ze zijn oprecht en uit de grond van mijn hart.

Groetjes,

Myrte Hesselberth

Deze verklaring is ook te lezen op het artikel van Brabants Dagblad https://www.bd.nl/dossier-oisterwijk-stemt/politica-myrte-hesselberth-biedt-oisterwijk-excuses-aan-het-laatste-waar-ik-op-uit-ben-is-een-generatiestrijd~a89cc910/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR0dFCXVDEHjJ2mS–b2CCR1irl-8t33Q8xlU-oMkmAqg6DXgCLtTsykUMw

Myrte Hesselberth lijsttrekker PrO Oisterwijk

Myrte Hesselberth lijsttrekker PrO Oisterwijk

Tijdens de ALV van PrO Oisterwijk van maandag 29 juni is Myrte Hesselberth verkozen als lijsttrekker van de partij. De 20-jarige vrouw is op dit moment gemeenteraadslid voor PrO in de gemeenteraad en zal tijdens de herindelingsverkiezingen op 18 november 2020 de lijst aanvoeren.

Adrienne Verschuren, wethouder in Haaren, staat op plek 2 en huidig fractievoorzitter Jean Coumans staat op 3. Haarens raadslid Marion Das is 4e op de lijst en de derde in de huidige gemeenteraadsfractie van PrO, Guy de Kort, staat op plaats 5. “Het is voor ons enorm belangrijk dat Haaren zich zo snel mogelijk thuis gaat voelen in onze gemeente, daarom ben ik enorm blij met de Haarense vertegenwoordiging op de lijst,” aldus Myrte Hesselberth.

Met haar lijsttrekkerschap hoopt Hesselberth haar generatie te vertegenwoordigen. Myrte: “Mijn generatie is genaaid door de generaties voor ons. Wij zijn de generatie die de straat weer op gaat. Zij hebben door het ongebreidelde streven naar materiële welvaart  onder andere het klimaatprobleem veroorzaakt en wij ondervinden de grote problemen ervan. Om de wereld te verbeteren moet je bij jezelf beginnen, in mijn geval bij Oisterwijk.”

Een aantal concrete punten die Hesselberth wil gaan doen de komende periode zijn onder andere het terugdringen van de intensieve veehouderij, strijden voor een inclusief Oisterwijk waar discriminatie geen plek heeft en rekent  ze  op goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedere inwoner van Oisterwijk  die dat nodig heeft .. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat Oisterwijk de bijnaam Parel in ’t Groen echt eer aan doet. We moeten  daarvoor stappen maken door het opstellen van biodiversiteitsbeleid.  En  door duurzaamheid voorop te zetten creëren we een mooi, groen Oisterwijk wat we kunnen overdragen aan de generaties na mij.”

Nieuwsbrief

Categorieën

september 2020
M D W D V Z Z
« aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Archief