PrO en de hondenbelasting

Ook voor dit jaar hebben weer meer Nederlandse gemeenten de hondenbelasting afgeschaft, dertig maar liefst. In 201 van de 355 gemeenten in Nederland betalen inwoners nog wel belasting voor hun trouwe viervoeters. Dat bleek deze week uit onderzoek van COELO. Ook in Oisterwijk is afschaffing dichtbij.

In Oisterwijk is PrO bezig om de hondenbelasting af te schaffen. Deze oneerlijke belasting, die niet eens een doelbelasting is, past volgens PrO niet meer in deze tijd. Al sinds het begin van de periode doet raadslid Myrte Hesselberth er alles aan om de hondenbelasting af te schaffen, helaas zijn de moties al twee keer verworpen.

Tijdens de commissievergadering van 21 maart spraken we wederom over de hondenbelasting. Uit deze discussie bleek dat er bij de andere partijen eindelijk een verschuiving plaats vindt. Alle partijen zijn bereid de hondenbelasting af te schaffen, we moeten alleen nog een dekking zien te vinden voor de de opbrengsten die we zo mislopen.

PrO gaat binnenkort in gesprek met de ambtelijke organisatie om te kijken waar de mogelijkheden liggen om in deze gemiste opbrengsten te voorzien. We hopen dit jaar nog de hondenbelasting af te schaffen zodat in 2020 nog maar maximaal 200 van die 355 gemeenten hondenbelasting heffen.

PrO verliest bevlogen raadslid

Christel Heus stopt als raadslid van PrO. De reden die zij aangeeft zijn persoonlijke omstandigheden gecombineerd met haar werk. Zij zegt geen kans meer te zien om op een goede manier haar werkzaamheden voor de inwoners van Oisterwijk te vervullen. Wij betreuren als fractie haar vertrek zeer.

De inzet van Christel was altijd optimaal, altijd zoekend naar de beste oplossing, nooit bang voor kritische vragen als ze dacht dat het beter kon.We verliezen in haar een zeer betrokken en kundig raadslid, die daadkrachtig, maar met humor invulling gaf aan het sociale gezicht van PrO. Speciale aandacht had ze voor kinderarmoede en de positie van hen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. Christel blijft lid van PrO.

De procedure voor haar opvolging loopt via de Kiescommissie. Zodra daar meer duidelijkheid over is, krijgt u daar bericht over.

Natuur, inclusief boeren

PrO is altijd erg afkeurend richting industriële of intensieve veeteelt, maar we geven nu dan ook graag aan wat we dan wél willen zien. Dit artikel over holistische of ‘natuur-inclusieve’ landbouw spreekt ons heel erg aan en willen we om die reden graag met u delen. Dit is hoe wij de toekomst van de landbouw en veeteelt zien in Oisterwijk. 

U leest het artikel via deze link: ‘Doe altijd het tegenovergestelde van wat de overheid adviseert

In de lijn van dit artikel willen we u ook wijzen op een aankomende activiteit van de Herenboeren. Een Herenboerderij is een duurzaam opererend, kleinschalig coöperatief gemengd bedrijf. Het is ongeveer 20 hectare groot en brengt in beginsel voedsel voort. Herenboeren is op zoek naar gezinnen die willen investeren in gezond en duurzaam eten voor een Herenboerderij in Hart van Brabant. Op 19 maart om 20.00 uur is er een informatieavond in Cultureel Centrum De Schalm in Berkel-Enschot. Meer informatie hierover vindt u op www.hartvanbrabant.herenboeren.nl

VERLEDEN – HEDEN – TOEKOMST

In die volgorde blikten we terug en vooruit op wat er is geweest, nu is en nog komen gaat. Een ‘strategie-bijeenkomst’ die al lange tijd gepland stond om de tussenstand op te maken. We zijn immers een jaar onderweg met elkaar. De volgende vragen passeerden de revue:

– Waar zien we PrO-idealen reeds terug in besluiten?
– Waar zien we vooralsnog te weinig van onze idealen?
– Waar is momentum om aan te haken op de ontwikkelingen?
– Waar hebben we wél veel wensen maar nog te weinig momentum om daadwerkelijk verschil te maken en moeten we nog wat geduld opbrengen?

De gemoedelijke omgeving van het Openluchtbad Staalbergven droeg in elk geval bij aan een creatieve stroom van inzichten en een frisse kijk op de realiteit.

Na relatief rustige weken, agenda-technisch, gaan we aankomende week weer van start met een nieuwe cyclus van beeldvorming, commissievergadering en daaropvolgend (extra) raadsvergaderingen. Je hoort van ons!

Lijkt het je wat om politiek actief te worden? Stuur dan een mailtje naar pro@stefanievulders.nl! Dan drinken we eens koffie met elkaar.

Nieuwsbrief

Categorieën

april 2019
M D W D V Z Z
« mrt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archief