Tijdens de ALV van PrO Oisterwijk van maandag 29 juni is Myrte Hesselberth verkozen als lijsttrekker van de partij. De 20-jarige vrouw is op dit moment gemeenteraadslid voor PrO in de gemeenteraad en zal tijdens de herindelingsverkiezingen op 18 november 2020 de lijst aanvoeren.

Adrienne Verschuren, wethouder in Haaren, staat op plek 2 en huidig fractievoorzitter Jean Coumans staat op 3. Haarens raadslid Marion Das is 4e op de lijst en de derde in de huidige gemeenteraadsfractie van PrO, Guy de Kort, staat op plaats 5. “Het is voor ons enorm belangrijk dat Haaren zich zo snel mogelijk thuis gaat voelen in onze gemeente, daarom ben ik enorm blij met de Haarense vertegenwoordiging op de lijst,” aldus Myrte Hesselberth.

Met haar lijsttrekkerschap hoopt Hesselberth haar generatie te vertegenwoordigen. Myrte: “Mijn generatie is genaaid door de generaties voor ons. Wij zijn de generatie die de straat weer op gaat. Zij hebben door het ongebreidelde streven naar materiële welvaart  onder andere het klimaatprobleem veroorzaakt en wij ondervinden de grote problemen ervan. Om de wereld te verbeteren moet je bij jezelf beginnen, in mijn geval bij Oisterwijk.”

Een aantal concrete punten die Hesselberth wil gaan doen de komende periode zijn onder andere het terugdringen van de intensieve veehouderij, strijden voor een inclusief Oisterwijk waar discriminatie geen plek heeft en rekent  ze  op goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor iedere inwoner van Oisterwijk  die dat nodig heeft .. “Daarnaast vind ik het belangrijk dat Oisterwijk de bijnaam Parel in ’t Groen echt eer aan doet. We moeten  daarvoor stappen maken door het opstellen van biodiversiteitsbeleid.  En  door duurzaamheid voorop te zetten creëren we een mooi, groen Oisterwijk wat we kunnen overdragen aan de generaties na mij.”