Hoihoi! Mijn naam is Myrte, ik ben 18 jaar oud en ik woon in de wijk Waterhoef in Oisterwijk. En om het lekker cliché te houden, de jeugd heeft de toekomst. Daarom vind ik het belangrijk dat de jongeren in onze gemeente serieus genomen worden. Persoonlijk heb ik nogal een sterke eigen mening en als ik die deel met de oudere volwassenen in onze gemeente dan word ik stom aangekeken en kan ik bijna hun gedachten lezen die zeggen ‘doe normaal, 18-jarige wijsneus’. En daar moet verandering in komen. De jongeren in onze gemeente zijn net zo goed mensen waar naar geluisterd moet worden. De jeugd wordt altijd gezien als een groep die alleen maar willen zuipen en feesten, en tuurlijk, dat doen de meeste jongeren graag, maar wie houdt er niet van een feestje? Om ervoor te zorgen dat wij veilig uit kunnen gaan in Tilburg wil ik me inzetten om een nachtbus te realiseren die ons veilig op en neer brengt zodat we niet meer over het donkere ‘rode fietspad’ hoeven te fietsen. Dit is niet alleen veiliger maar ook een stuk groener, nu rijden er een hoop zwarte taxi’s en als er straks één nachtbus kan rijden is dat veel beter voor ons milieu.

Daarnaast vind ik het erg leuk om te wandelen met mijn hond Cody, en dat gun ik iedereen. Daarom wil ik graag de hondenbelasting afschaffen. Ook wil ik graag dat er meer sociale huurwoningen komen in onze gemeente, we willen graag dat de jeugd in onze gemeente blijft en daarom moeten we ze die mogelijkheid bieden.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik heb een enorme passie voor voetbal en sta iedere zaterdag op het veld. Daarnaast ga ik graag naar de sportschool, ik vind het fijn dat ik daar kan doen wat ik zelf wil. In het weekend en in de avonden zit ik achter de kassa bij de Albert Heijn in Oisterwijk. Hier spreek ik met veel mensen en ik vind het enorm leuk om zo met mensen in contact te komen. Ik ben graag onder de mensen omdat ik dan weet wat er speelt. Daarnaast vind ik het ook leuk om me helemaal terug te trekken in een goed boek. Ik lees graag Engelstalige Young Adult fictie en ben grote fan van Harry Potter, ja, echt. Ook muziek vind ik erg leuk, ik ben fan van onder andere U2, Guns N Roses, Pearl Jam, Kensington, Nirvana en Green Day. Ik heb in 2017 mijn vwo afgemaakt op 2College Durendael en daarbij heb ik ook mijn IB English Language and Literature B Higher Level certificaat gehaald. Om iets met mijn liefde voor sport te kunnen doen ben ik daarna op Fontys in Tilburg SPECO Sportcommunicatie gaan studeren, wat ik tot nu toe enorm leuk vind. Op Durendael heb ik in het debatteam gezeten waar ze mij typeerde als ‘een powervrouw die weet wat ze wil’, en dat is zeker zo, ik weet wat ik wil, namelijk een Oisterwijk voor iedereen.