Als nummer 2 op de lijst van PrO wil ik me graag aan u voorstellen.

Mijn naam is Christel Heus en ben getrouwd met Edwin. We zijn opgegroeid in Oisterwijk en Moergestel en we hebben 3 kinderen. Actief bezig zijn in de sportschool en wandelen in de natuur zijn mijn grote hobby’s. Het is daarom ook niet voor niks dat we hier wonen. In het Amphia ziekenhuis in Breda ben ik verantwoordelijk voor een goed verloop van de organisatie en kwaliteit van de maaltijden voor de patiënten.

Tot 2014 volgde ik de politiek zijdelings. Politiek vond ik saai, veel vergaderen, besluiten duren lang en als inwoner merk je er nauwelijks wat van. “Ze doen daar maar wat op het gemeentehuis.”, zo dacht ik daarover. En ja, in mijn werk heb ik ook een hekel aan veel en lang vergaderen. Ik ben praktisch ingesteld en wil daarom ook graag resultaten bereiken. En toch ben ik enthousiast geworden voor de politiek. Dit begon in 2014 toen PrO mij vroeg om hen te begeleiden naar hun nieuw rol in de oppositie. Tijdens de bijeenkomsten vond ik de thema’s en de gedachtewisselingen hierover tussen de fractieleden erg leuk en interessant. Ik raakte geïnteresseerd en merkte dat je wel invloed kunt hebben op de politieke besluiten in onze gemeente.

Sinds 2016 zit ik daarom in de commissie Algemene Zaken, waarin alle onderwerpen worden voorbereid voor de gemeenteraad die gaan over onder andere financiën, cultuur en handhaving. Onderwerpen die mijn interesse hebben.

Gezondheid en veiligheid is de basis voor een goed en gelukkig bestaan
Als raadslid wil ik daarom graag een bijdrage leveren aan een gezonde en veilige woonomgeving voor iedereen. En daar valt nog heel veel aan te doen! Zo is de aanwezigheid van de intensieve veehouderij in de nabijheid van onze woonwijken niet gezond voor de mens. De gezondheidsrisico’s voor onze inwoners zijn niet acceptabel en daarom wil PrO hier verandering in aan brengen.
Verder wil ik graag dat Oisterwijk de parel in het groen blijft. Het aantal insecten is de afgelopen 25 jaar met 75% gedaald, en daar ben ik enorm van geschrokken. Dat is heel slecht nieuws en daarom moet een groene gemeente als Oisterwijk daar dan ook iets aan doen. Als PrO willen we maatregelen treffen die de teruggang van het insectenbestand stoppen. Verder willen wij ons ook inzetten voor de verduurzaming van gebouwen door middel van onder andere zonnepanelen en een warmtepomp.
Uiteraard met en voor u, maar ook voor ons nageslacht.

En met mijn financiële achtergrond wil ik er ook graag voor zorgen dat uw belastinggeld op een verantwoorde wijze wordt uitgegeven.

PrO is de partij die staat voor Samen, Gezond en Groen.
De basiselementen die samen zorgen voor een goed leven voor alle inwoners van Oisterwijk.
En daar sta ik volledig achter, daarom sta ik voor PrO!