Donderdagavond 1 maart was er een goed bezochte bijeenkomst in het wijkcentrum “De Waterhoef” over duurzaamheid in de gemeente Oisterwijk georganiseerd door PrO. Duurzaamheid is een belangrijk thema in het verkiezingsprogramma van PrO. De avond stond onder leiding van ons jongste kandidaat raadslid, Myrte Hesselberth.

Als eerste spraken Wim Tobé en Jef Bogers van de “Duurzame Energie Coöperatie” (DEC) Oisterwijk over de redenen waarom we op een andere manier met energie om moeten gaan, de mogelijkheden die er zijn en concrete acties die de gemeente kan uitvoeren. Zoals het plaatsen van zonnepanelen op de 30 gebouwen van de gemeente, bij vervangen van auto’s overgaan op elektrische auto’s, het plaatsen van meer laadpalen. Dit gebeurt nu nog te weinig en daarom heeft PrO al deze zaken in haar programma opgenomen.

Daarna waren er een aantal stellingen waarop het publiek kon reageren en er een levendige discussie ontstond tussen de aanwezigen. Jean Coumans, 4e op de lijst van PrO, sloot af met een korte beschouwing over innovaties in de industrie. Zo zag Jean al voor zich dat hem over veertig jaar de vraag zou worden gesteld waarom we de grondstof CO² anno 2018 zomaar in de lucht loosde. Die CO² is toch gewoon om te zetten naar methanol!

Onder het genot van een drankje werd er verder gepraat over een duurzame samenleving, voor nu en voor onze toekomst.

Bent u ook voor een duurzame samenleving? Stem PrO!